Tekil Servo: Hareket içermeyen durağan konular (portre, manzara,) ve sabit nesneleri çekerken bu netleme modu seçilir. Deklanşörümüze yarım bastıktan sonra fotoğraf makinemiz odaklanma yapıldığına dair yanıp sönen noktacıklar ve bip sesi ile işaret verir. Bu işaret geldikten sonra deklanşöre tam basılır ve fotoğrafımız çekilmiş olur. Bu tek çekimlik otomatik netleme modunda odaklanma sabit bir nokta üzerindedir. Objektifin yönü değiştiğinde ya da sabit duran nesne veya modelimiz hareket ettiğinde netlemenin yine yarım deklanşör yapılarak tekrarlanması gerekir.
Sürekli Servo: Sürekli hareket halinde olan konu ve detayların fotoğrafları çekilirken tercih edilen bir moddur. Özellikle spor ve haber fotoğrafçılığında kullanılır. Tekli servo seçeneğinde yarım deklanşör basılarak yapılan netlik ayarı sürekli servo da konu hareket ettikçe veya makinenin yönü değiştikçe fotoğrafçı yarım deklanşör basmadan netlemeyi otomatik olarak yeniler.
Değişken Servo: Çekilecek görüntünün durağan ya da hareketlilik durumuna göre anlık tekil servo ve sürekli servo modu arasında hızlı geçiş yapan bir moddur. Bu netleme modu tek çekimlik bir netleme modu olmasına rağmen hızla hareket eden bir model ya da obje algıladığı anda tekli servodan sürekli servoya geçiş yapar. Bir yüzme yarışı çekeceğimizi düşünelim yüzücüler kulvar başında hareketsiz başlama düdüğünü beklerken birden havuza atlayıp süratle yüzmeye başladıklarında kullanacağımız otomatik netleme modu değişken servodur. Hareketli olup yavaşlayan ya da birden durabilecek olan konu ve objelerin çekiminde de değişken servo modu kullanılmalıdır.
KAYNAK: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ