Ne İzlemeli ? Part-2 (Seri Filmler)

 


Michael Chrichton'ın aynı adlı, çok satan romanından dahi yönetmen Steven Spielberg tarafından sinemaya uyarlanan, bütün zamanların en başarılı yapıtlarından birisi olarak tüm Dünya'da izlenme rekorları kıran olağanüstü bir film. Mağaralarda yapılan kazı çalışmaları sonucunda dinozorların yaşadığı tarih öncesi çağa ait bazı sivrisinek fosilleri bulunur. Milyarder John Hammond öncülüğündeki bilim adamları, son derece ilginç ve karmaşık testler deneyerek bu sivrisinek fosillerindeki kan örneklerini almayı başarırlar.Dinazorların DNA zinciri bir Afrika kurbağasıyla birleştirilerek 65 milyon yıl önce yaşamış bu korkunç yaratıklar yeniden yaratılır. Hammond hükümetten kiraladığı bir adada klonladıkları bu vahşi hayvanlar için elektrikli tellerle çevrili bir hayvanat bahçesi kurmuştur. İhtiyar Hammond, bir hafta sonunda Doktor Allen gibi bazı işinde uzman bilim adamlarını Jurassic Park adını verdiği bu hayvanat bahçesini test ettirmek için adaya getirir. Ancak embriyolarını ele geçirmek isteyen biri, güvenlik sistemini devre dışı bırakınca serbest kalan dinozorlar adada dehşet saçmaya başlar...












Lise öğrencisi Peter Parker'ı örümcek ısırır ve sonucunda tüm hayatı değişir












Çok uzun zaman önce, çok uzaklardaki Cybertron gezegeninde bir savaş başlamak üzeredir. Burası başka yapılara bürünebilen robotların dünyasıdır. Her yerde olduğu üzere bu gezegende de robotlar da iyiler ve kötüler olarak ayrılmaktadırlar. Kendilerince başka amaçlar uğrunda mücadele eden bu transformerlar, gezegenin yakıtı biterken uzay ortamındaki diğer yakıt kaynaklarının arayışına girerler. Hal böyleyken bu arayış onları Dünya’ya kadar yönlendirecektir. İstedikleri anda arabaya, gemiye ya da uçağa dönüşebilen bu robotlar, bu kez Dünya’yı ele geçirmek için savaş açacaklardır. Elbete bu savaşı başlatanların tam karşısında iyi huylu robotlar baş rolde olacaklardır. Pearl Harbor, Ada gibi kült ve bütçesi büyük filmlerin üstesinden gelmiş olan Micheal Bay, bir başka unutulmazı izleyicisi ile buluşturmak üzere kolları sıvamış bir yönetmen konumunda.










Güzel bir yabancı, bilgisayar korsanı Neo'yu zorlu bir yeraltı dünyasına götürdüğünde, şok edici gerçeği keşfeder - bildiği hayat, kötü bir siber istihbaratın ayrıntılı bir aldatmacasıdır.












“The Lord of the Rings” üçlemesinin Oscar ödüllü yönetmeni Peter Jackson'ı bugünlere getiren ve dünyanın en büyük yönetmenlerinden birisi yapan sürecin başlangıcında bir maymun vardı. Yıllar sonra tekrar Kafatası Adasına dönen Peter Jackson, “King Kong” ile olağanüstü bir karakter çalışması, sürprizlerle dolu bir aşk öyküsü ve ancak 150 milyon dolarlık bütçenin yaratabileceği öfkeli dinozorları beyaz perdeye getiriyor.











2029 yılının kıyamet sonrası Los Angeles'ında Skynet adlı yapay zeka ürünü bilgisayar sistemi 1990'larda büyük bölümünü yok ettiği insan ırkının kurtulmayı başaran direnişçilerine karşı savaşmaktadır. Direnişçiler Skynet'e karşı başarıya ulaşmadan hemen önce Skynet savaşçı Terminatör'lerinden birine zamanda yolculuk yaptırarak onu geçmişe göndermeyi başarır. Terminatör'ün görevi direnişçilerin başı olan John Connor'ın annesi Sarah Connor'ı öldürmektir... 1980'lerin en popüler bilim-kurgu tasarımları olarak hatırlanan nükleer yıkım, kıyamet-sonrası dünya, insan görünümlü cyborg'lar gibi fikirlerin gerçekleştirilmesinin tarihi itibariyle teknik açıdan en mükemmel örneğini teşkil eden Terminatör, filmin yönetmeni ve yardımcı yazarı James Cameron'ı dünya çapında üne kavuşturmuş ve aksiyon filmleriyle yıldızlaşan Arnold Schwarzenegger'in ününü sabitleştirmesini sağlamıştı.









Nükleer denemeler sonucunda aşırı gelişen ve devasa boyutlara ulaşan bir kertenkele doğruca New York-Manhattan Adası'na gelir ve şehri altüst etmeye başlar. Canavarı durdurabilmek için tüm Amerika seferber olacaktır...Dev bir tanıtım kampanyasıyla gösterime giren Godzilla, Japon sinemasının ünlü serisinin Amerikan versiyonu. 125 milyon dolar bütçeyle çekilen filmin başrolünde Amerikalı Matthew Broderick ve Fransız Jean Reno yer alıyor.











Spider Man spinn-off projesi Venom filminde Eddie Brock rolünde Tom Hardy'nin yer alacağı kesinleşti. Marvel evrenin spin-off projeleri son hız devam ederken Venom filminin setinin sonbahar aylarında başlaması planlanıyor. Film bir aksilik olmazsa 5 Ekim 2018'de vizyona girecek. Fantastik yapımın yönetmen koltuğunda Ruben Fleischer yer alıyor. Daha önce İnanılmaz Örümcek-Adam 2 senaryosunda çalışmış olan Scott Rosenberg ve Jeff Pinkner Venom senaryosunu da ele alıyor Eddie Brock hırslı bir muhabirdir. Sevgilisinin çalıştığı araştırma firmasının sahibi de peşinde olduğu hikayelerden biridir. Kötü niyetli ve kendi amaçları doğrultusunda hareket eden bu adamın hikayesinin peşinde koşarken, Eddie, sadece simbiyoz hâlinde yaşayabilen ve adrenalinle beslenen uzaylı bir organizmanın firma tarafından keşfedildiğini ve insan deneklerle birleştirilmeye çalışıldığını öğrenir. Ancak araştırmasında fazla ilerleyen Eddie, Venom adı verilen bu organizmanın sıradaki taşıyıcısı olur. Bir yandan vücudunu ve zihnini kontrol altına alan organizmayla mücadele eden Eddie, bir yandan da firma sahibinin kendisini öldürmesi için gönderdiği kişilerden kaçmalıdır...