Ne İzlemeli ?

 


Bir çoğumuzun zorluk çektiği konulardan biri de hiç kuşkusuz Boş Zamanlarımızda Ne izlemeliyiz? oluyor. Bugün sizlere Bir kaç film önerisinde bulunacağız umarım beğenirsiniz.



1. Cehennem Melekleri 



Barney Ross kaybedecek hiçbir şeyi olmayan bir adamdır. Hayatında ilişki içinde olduğu şeyler oldukça sınırlıdır ve kamyonu ile uçağının dışında ilgisi dahilinde olan tek şey ekibindeki askerlerdir. Ross'un ekibinde eski bir SAS komandosu olan Lee Christmas (JASON STATHAM), yakın dövüş uzmanı Yin Yang (JET LI), silah uzmanı Hale Caesar (TERRY CREWS), Toll Road (RANDY COUTURE) ve Gunnar Jensen (DOLPH LUNDGREN) yer almaktadır. Gizemli biri ekiple iletişim kurup sadece Cehennem Melekleri'nin kabul edeceği bir iş önerdiğinde, aslında hedef ve görev son derece sıradan görünmektedir. Görev, yıkıcı bir diktatör olan General Gaza'nın (DAVID ZAYAS) devrilmesini sağlamak ve küçük bir ülkenin büyük zulüm gören halkını diktatörlük rejiminden kurtarmaktır. Ancak işler kısa sürede çığırından çıkacak ve ihanet ekibin zor durumda kalmasına neden olacaktır.





2. Maymunlar Cehennemi: Başlangıç 





Film, günümüz San Francisco'sunda maymunların zeka gelişimlerini inceleyen bir adamın bu deneyle ilgili tüm tecrübelerini anlatıyor. insanlar ve maymunlar arasındaki savaşta çok önemli bir figür haline gelen genç bir bilim adamı etrafında gelişiyor. wild rodman (james franco), maymunlar üzerinde Alzheimer hastalığına çare bulmak için testler yapıyor fakat maymunlardan Ceaser adındaki biri, hızlı gelişim göstermeye başlıyor. Bu yüzden wild rodman (james franco) onu kendisiyle birlikte yaşaması ve acımasız doktorlardan korumak için evine götürüyor. Böylece kaçınılmaz maymun devri başlıyor.





3.Ölümcül Deney



Capcom'un aynı adlı, popüler video oyunundan sinemaya. Umbrella adındaki Dünya devi bir şirket teknolojik aletler, uzay araçları, sağlık ve kişisel bakım ilaçları ve silah üretimi gibi çeşitli alanlarda üretim yapmaktadır. Dünya'nın pek çok yerinde Umbrella sanayi kuruluşları bulunmaktadır. Ancak Umbrella'nın asıl merkezi Kuzey Amerika'daki Raccon City'dir. Ancak Umbrella hakkında kendi çalışanlarının bile bilmediği bazı tehlikeli, gizli projeler yürütülmektedir. Bunların başında biyolojik silah, genetik testler ve ölümcül bir virüs gelmektedir. Umbrella'nın yürüttüğü bu araştırmaların yapıldığı yer altı tesisi Hive'da T-virüsü adındaki bir enfeksiyon serbest kalır. Bunu takiben tesisin tüm gücünü elinde tutan Kızıl Kraliçe adındaki süper bilgisayar, virüsün yayılmasını engellemek için, tüm çalışanların ölümü pahasına tüm tesisin giriş ve çıkışlarını kapatır. Alice ve Rain, tüm araştırma ekibini ortadan kaldıran virüsü izole etmekle görevli S.T.A.R.S isimli komando takımını yönlendirmekle görevlidir. Tesise giren ekip kısa bir süre sonra korkunç bir gerçekle karşı karşıya kalacaklardır. Öldükleri sanılan şirket çalışanlarının bilinçlerini kaybedip akli dengelerini yitirerek ete ve kana susamış yamyamlara yani zombilere dönüşmüşlerdir. Zombilerin bir ısırığı veya ufacık bir tırmığı virüsün yayılmasına ve birkaç saat içinde sizin de onlardan birine dönüşmenize neden olur. Bu yer altı tesisinde Umbrella için çalışan bilim adamlarının denek olarak kullandıkları insanlara aşırı dozda T-virüsü vermeleri sonucu mutasyona uğrayıp ölümcül yaratıklara dönüşmüşlerdir. Bu laboratuvar yaratıklarından biri de serbest kalmıştır üstelik. Alice'in ve ekibinin artık sadece zombilerle değil bu tehlikeli yaratıkla da başları beladadır.





4.Kayıp Karıncalar Vadisi izle 




Barış dolu küçük bir piknik örtüsündeki kalıntılar iki karınca kabilesi arasında bir savaşa neden olur. Şeker kutusu tehlikededir. Şişman uğur böceği kendini savaşın tam ortasında bulur. Uğur böceğinin en iyi arkadaşı karınca Mandible arkadaşını savunmak için bakalım neler yapacak..





5.Açlık Oyunları 




Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır. Başkent Capitol’ün etrafında 12 bölge (mıntıka) bulunmaktadır. Capitol şiddetli ve acımasızdır ve mıntıkalar bir hat boyunca sıralanmıştır. Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır. Açlık oyunlarının yapılma amacı, geçmişte yaşanan Karanlık Günler’de Capitol’e karşı düzenlenen ayaklanmalardır. Capitol, her sene Açlık Oyunları ile otoritesini tüm mıntıkalara göstermekte, güç gösterisi yapmaktadır. Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır. Açlık oyunları TV’den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır.16 yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kız kardeşi ile yaşamaktadır. Oyunlara haraç(yarışmacı) göndermek için yapılan kurada adı çıkan kız kardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır. Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kız kardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir. Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur. Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır.





6.Galaksinin Koruyucuları



Galaksinin uzaylılar tarafından istila edilmesiyle birlikte, sıra dünyamıza gelmiştir. Peki istila altında olan dünyayı kim kurtaracaktır? Kendi türlerinden hayatta kalan son uzaylı süper kahramanlar...






7. X Men


Cyclops. Jean Grey.Storm..... Onlar ve daha bir çoğu Children Of Atom (Atom Çocukları) idi; her biri birbirinden farklı genetik mutasyonlar ve bu mutasyonların kendilerine kazandırdığı insan üstü güçlerle doğmuştu. Ne yazık ki insanoğlu anlamadığı şeyden korkmaktadır ve bu mutantlar kendilerini bin bir türlü kötülükten korudukları toplum tarafından dışlanmışlardır. Önyargı ve nefretle dolu bir dünyada, insanlar farklılıkları kabullenememekte ve birer ucube olarak gördükleri mutantları kendilerine karşı birer tehdit olarak görmektedirler. Böyle düşünenlerin başında Senator Kelly gelmektedir. Dünya üzerindeki en güçlü telepatik yeteneklere sahip insan olan Prof. Charles Xavier insanlarla mutantların bir arada barış içinde yaşayabileceğine inanmaktadır ve X-MEN adı altına bir çok mutantı etrafında toplar. Onun yardımıyla bir çok mutant güçlerini kontrol etmeyi ve insanlığın faydasına olacak şekilde kullanmayı öğrenmişlerdir. Kendilerinden korkan bir dünyayı korumak için savaşmaktadırlar.






8.Fury


1945 yılının Nisan ayında İkinci Dünya Savaşı’nın son ayları. Avrupa Tiyatrosunda müttefikler son kozlarını oynarken, savaş ile yoğrulmuş ordu çavuşu Wardaddy (Brad Pitt), bir Sherman tankını yönetmektedir ve düşman hattı ardında ölümcül bir görev üstlenen beş kişilik bir ekibi vardır. Çok az sayıda ve yeterince silahı olmayan Wardaddy ve adamları, Nazi Almanya’sının kalbini vurmak için kahramanlıkları içerisinde tehlikeye atılmaktadır.





9.Son Cadı Avcısı


Son kalan cadı avcısı Kahramanımız Vin Diesel , modern New York'ta ortaya çıkan cadılara karşı savaşa hazırlanmaktadır.





10.Warcraft



Dünya çapında büyük yankı uyandırıp oldukça geniş bir hayran kitlesi yaratan online World of Warcraft oyununun sinema uyarlaması olan bu yapım da çeşitli ırk ve türlere ev sahipliği yapan ve her türden savaşın kıyasıya yaşandığı fantastik bir dünyada geçiyor. Filmin yönetmenliğini Moon (2009) filmiyle sinemaya esaslı bir giriş yapan, genç neslin umut vadeden yönetmenlerinden Duncan Jones yer alırken, başrollerini Paula Patton, Ben Foster ve Travis Fimmel paylaşıyor.





11. T34




T-34, 1944 yılında yarı tahrip olmuş efsanevi bir T-34 tankında Alman esaretinden kaçmayı başaran cesur bir Rus askeri grubunun hikayesini konu ediyor.




12. CANAVAR AVCISI

canavar avcısı
Video oyun uyarlaması olan Monster Hunter, gönderildikleri gezegende teğmen Artemis ve adamlarının, olağanüstü güçlere sahip düşmanlarla karşı karşıya kalmasını konu ediniyor.






13.Yarının Sınırında

yarının sınırında
Yakın gelecekte dünyayı ele geçiren Mimics adlı uzaylı birliği, birçok büyük şehri yok eder ve milyonlarca insanı ölümün eşiğinde bekletir. Dünyada hiçbir ordu, onların hızına, silahlarının gücüne ve de en önemlisi telepati yoluyla emir verme ve uygulama güçlerine ulaşamaz.










14. O

O

Kurbanlarının korku ve fobilerini sömürerek dehşete düşüren “O” isimli bir varlığın, korkunç yollarla terörize ettiği 7 küçük çocuğun hikâyesi anlatılmaktadır. Roman, daha önceden 1990 yılında yayınlanmış aynı adlı bir minidiziye de uyarlanmıştı.













15.Korku Seansı

Korku Seansı
Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine atıldıklarının farkında değildir. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik evi nedeni bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır ve bu nedenle de hayatları tam bir kabusa dönüşmüştür.










16.Transformers

Transformers
Çok uzun zaman önce, çok uzaklardaki Cybertron gezegeninde bir savaş başlamak üzeredir. Burası baska yapılara bürünebilen robotların dünyasıdır. Her yerde olduğu üzere bu gezegende de robotlar da iyiler ve kötüler olarak ayrılmaktadır İstedikleri anda arabaya, gemiye ya da uçağa dönüşebilen bu robotlar, bu kez Dünya’yı ele geçirmek için savaş açacaklardır.








17.Malefiz: Kötülüğün Gücü

Malefiz Kötülüğün Gücü
Malefiz ve Aurora arasındaki karmaşık ilişkiye odaklanıyor. Yıllar Maleficent ve Aurora’ya iyi davranmıştır. İlişkileri kalp kırıklıklarından, intikam öyküsüne ve sonunda sevgiye dönüşür. Ancak hala insanlar ve periler arasındaki nefret ilişkisi sürmektedir.







18.Hobbit: Beklenmedik Yolculuk

Hobbit Beklenmedik Yolculuk
Bilbo Baggins huzurlu ve tehlikeden uzak bir hayat sürerken, bir gün büyücü Gandalf ‘dan bir macera teklifi alır ama Bilbo bu teklifi kesinlikle reddeder. Gandalf evden ayrılırken eve asası ile işaret bırakır ki büyük ihtimal cüce dilindendir.









19.Avatar

Avatar
Yarı-felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan, barış ve doğa ile örtülü bir çevrede yaşayan Na’vi halkının arasına gönderilir. Askeri bir şirket uzaktaki bu gezegeni ve barındırdığı kaynakları incelemek üzere AVATAR adlı bir program oluşturmuştur.








20.Karayip Korsanları Siyah İnci’nin Laneti

Karayip Korsanları Siyah İnci'nin Laneti
Genç bir kızı kurtarmaya çalışan korsan Jack Sparrow ile demirci Will Turner’ın maceralarını anlatıyor. Yerel vali Weatherby Swann’ın 12 yaşındaki kızı Elizabeth, Jamaica’ya yaptığı deniz yolculuğu esnasında bir gemi enkazıyla karşılaşırlar.








21.Narnia Günlükleri

Narnia Günlükleri
İkinci Dünya Savaşı döneminde, güvende olmaları için anneleri tarafından bir akrabalarının yanına gönderilen, babaları ise cephede savaşmakta olan dört kardeşin gerçeküstü macerasını anlatıyor.









22.Hızlı ve Öfkeli

Hızlı ve Öfkeli
Dominic Toretto, Los Angeles sokaklarına karanlık çöktükten sonra sınır tanımadan otomobil yarışları yapan bir grubun lideridir. Polis, sokaklarda dehşet saçan Toretto’nun aynı zamanda hırsızlık yaptığından; yüksek değerdeki elektronik aletleri çaldığından da şüphe etmektedir.








23.Thor

Thor
M.S. 900’lerde Asgard kralı baş tanrı Odin dünyaya saldıran Buz devleri ve onların kralı Laufey ile savaşır. Asgard orduları ve Einherjar lejyonları, buz devlerini yenerler ve onların güç kaynağı olan “Antik Kışlar” adlı sandığı ele geçirirler.








24.Demir Adam

Demir Adam
Tony Stark, hem bir mühendislik dahisi hem de tam bir playboydur. Kendi ülkesinde teknoloji harikası füzeler ve silahlar üretmektedir. Afganistan’da yeni bir füzeyi tanıtırken esir düşer ve yaralanır. Onu kaçıranlar, kendileri için bir füze yapmasını isterler.








25.Hayvan Mezarlığı

Hayvan Mezarlığı
Henüz taşındığı evde ailesi ile kutlama yaparken hayatını kaybeden küçük kızını geri getirmek için eski bir mezarlığa oğlunu gömen bir adamın hikayesini anlatıyor. Louis Creed, iki çocuğu ve eşi Rachel ile birlikte Boston’daki şehir yaşamlarından kurtulup, kırsal kesime taşınmaya karar verir.