Ne İzlemeli ? Part - 3 (Sinema -Sanat )

1. Titanların Savaşı 




Tanrı Zeus'un ölümcül oğlu, yeraltı dünyasındaki kötü olayları durdurmak için bir maceraya çıkar ve amacı  burada 'ki şeytani güçlerin dünyaya yayılmasını engellemektir.

















2. Korku Kapanı 


Chris önemli bir iş toplantısına yetişmek için arabasıyla son gaz yola koyulmuştur. 
Yolda çalışma olma sebebiyle Chris yolunu değiştirmek zorunda kalır ve kendince kestirme bir yol bulur. Bu arada yolda bir grup gencin araçları arızalanmış ve ne yapacaklarını düşünmektedirler. Chris son gaz yola devam ederken lastikleri birden patlar ve gençlerin aracına çarpar. Artık 6 genç te yolda bilmedikleri bir alanda mahsur kalmışlardır. Bir telefon bulup durumlarını haberdar etmek isterler. Aracın başına iki arkadaşlarını koyarlar ve gördükleri kulübeye doğru ilerler. Buraya kadar her şey normal görünmekteyken Chris'in arabasının tekerlerinin yola döşenen bir çivili tel yüzünden olduğunun farkına varılır. Kulübe 'de ise avcılara ait ilginç eşyalar ele geçirilir. Araba başında bıraktıkları iki arkadaşları ise çoktan avcılar tarafından kaçırılmıştır..




3.Harry Potter Felsefe Taşı


Harry Potter, muggle (büyücü yada cadı olmayan insanlar) amcası ve halasıyla sıradan ve zorluklarla dolu bir hayatı yaşarken, yılanlarla konuşabildiğinin, kızgınlık öfkesi sırasında eşyaları hareket ettirebildiğinin farkına varacaktır. Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu'ndan kabul edildiğini belirten mektup ise hayatının sıradanlığını değiştirecektir. Artık o bir büyücü adayıdır.




4. Korkunç Bir Film

Hollywood filmlerinin tiye alındığı bir film. filmleri izlemeye alıştığımız şeklinden daha komik göreceğimiz filmde 6. his ve çığlık filmlerinden alıntılar yapıyor.




5. Altın Pusula

Bizimkine paralel bir dünyada, on iki yaşındaki didişken Lyra ile cini 
Pantalaimon, bildiğimiz Oxford’dan farklı ama yine de tanınabilen bir Oxford’da yaşar. Bir akşam Lyra’nın amcası Lord Asriel okulu ziyarete gelir. Lyra ile cini, onun hocalarla yaptığı gizli toplantıya kulak misafiri olurlar. Lyra gizlendiği dolapta, Toz, Kuzey’de havada asılı bir şehir ve cinayetle sonuçlanan bir keşif seferi hakkında esrarengiz hikayeler dinler. Sonra arkadaşı Roger, çocuk hırsızı Gokgoklar tarafından kaçırılır, güvenilmez ama güzel Mrs. Coulter onu birlikte yaşamak için Londra’ya götürür. Çingenelerin kurtardığı Lyra onlarla Kuzey’e gider. Zırhlı ayıların hüküm sürdüğü, gökyüzünde cadı-kraliçelerin uçtuğu ve bir grup bilim adamının, hakkında konuşulmasının bile çok ürkütücü olduğu deneyler yaptığı bir yerdir burası. Lyra’nın bu büyük korkunun üstesinden gelebilmesi için, Kuzey Işıklarının ötesine erişen daha dehşet verici bir şeyle yüzleşmesi gerekmektedir.




6. Van Helsing

Gabriel Van Helsing, hatırlamadığı geçmişindeki bir lanetten dolayı ret edemediği bir görev almıştır. Vatikan'daki gizli bir örgüt için çalışan Van Helsing, dünyaya kabuslar yaşatan şeytani yaratıkları avlamaktadır. İnsanlık için yaptığı büyük iyilikler anlaşılamadığı için Van Helsing kahraman değil, bir katil olarak görülmektedir. Van helsing kendini temize çıkartabilecek midir ?






7. Dunkırk

Christopher Nolan'ın 2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesini konu edinen filmi, yüz binlerce İngiliz ve müttefik askerlerinin, düşman askerleri tarafından etrafının sarılması ile başlar. Arkaları deniz olan bir yerde sıkışan askerler, düşman saldırısına karşı çaresiz bir durumda kalırlar. Başrollerinde Mark Rylance, Kenneth Branagh ve Tom Hardy'nin yer aldığı filmin kadrosunda ayrıca Jack Lowden, Aneurin Barnard ve ilk kez film deneyimini yaşayacak olan Fionn Whitehead ile Harry Styles da yer alıyor. Filmi kendi senaryosundan uyarlayacak olan yönetmene yapımcılık koltuğunda da Emma Thomas eşlik ediyor.




8.Korku Seansı

Gerçek bir hikayeden uyarlanan “Korku Seansı / The Conjuring”, paranormal olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren’ın nasıl dünyaca meşhur olduklarının korkutucu hikayesini anlatıyor; olaylar Ed ve Lorraine’in, karanlık bir varlık tarafından hayatları alt üst edilen bir ailenin çiftlik evine çağırılmalarıyla başlıyor. Şeytani bir varlıkla yüzleşmeye zorlandıklarında, Warrenlar, kendilerini hayatlarının en korkunç vakasının içinde buluyorlar.“Korku Seansı / The Conjuring”in başrollerinde Akademi Ödülü adayı Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston ve Lili Taylor yer alıyor. Yönetmen James Wan.




9. Kırmızı Kuyruklar

Tuskegee timinin öyküsü. Tuskegee pilotlarının Afro-Amerikanlar arasında yeri özeldir. Zira II. Dünya Savaşına kadar hiçbir şekilde orduya pilot olarak giremeyen siyahi Amerikalılar için dönüm noktası; 3 Nisan 1939'da kongreden geçen ödenek olur. Siyahi askerlerin alındığı bir programla elit bir havacı timi yaratılır ve orduya 332. grup olarak katılan bu tim II. Dünya Savaşında üstün başarılara imza atar.



10.Elysium Yeni Cennet

Yıl 2154, insanlar iki sınıfa ayrılıyorlar: bir grup çok varlıklı olup Elysium adı verilen bir uzay istasyonunda yaşıyorlar, geriye kalanlarsa çok kalabalık bir nüfus olarak çökmüş, yıkılmış dünyada yaşam savaşı veriyorlar. Dünyada yaşayan insanlar umutsuzca gezegenin suç ve yoksulluk ortamından kaçmaya çalışıyorlar ve birçoklarının Elysium'daki medikal imkanlara ihtiyaçları var. Ancak, Elysium'dakiler dünyadan göçü yasaklayan yasalar doğrultusunda yurttaşlarının “lüks” yaşantısını koruyabilmek için herşeyi yapmaya hazırlar. Bu iki dünya arasında eşitliği sağlayabilecek tek kişi ise Elysium’a gitmekten başka çaresi olmayan sıradan bir adam olan Max (Matt Damon). İstemeyerek de olsa Max çok tehlikeli bir görev üstlenerek Elysium’un Sekreteri Delacourt’un (Jodie Foster) güçlerine karşı gelmek zorunda. Ancak, başarılı olduğu takdirde sadece kendi hayatını değil, Dünya’da yaşayan milyonların hayatını da kurtarabilir...