Efsane Diziler

1.  The Originals



ABD   |   2013   |   Dram, Fantastik, Gizem, Korku   |    Callard Harris, Charles Michael Davis, Claire Holt, Daniel Gillies, Daniella Pineda, Danielle Campbell, Eka Darville, Elyse Levesque, Joseph Morgan, Leah Pipes, Phoebe Tonkin, Shannon Kane, Steven Krueger, Todd Stashwick, Yasmine Al-Bustami


Orijinal vampir ailesi, binlerce yıl önce sonsuza dek bir arada kalacaklarına dair birbirlerine söz vermiştir. Fakat zamanla, çeşitli trajik olaylar ve güç savaşı gibi nedenlerle aralarındaki güçlü bağ kopmuştur.

Kurt adam-vampir melezi, köken vampirlerden Klaus Mikaelson, doğaüstü olayların kaynaşma noktası New Orleans'ta kendisine karşı bir güç oluşturulduğuna dair gizemli bir mesaj alır ve zamanında ailesinin de kurulmasına yardım ettiği, Fransız mahallesi Quarter'a gider. Klaus'un kafasındaki sorular, onu New Orleans'ta insanlarının ve her türlü doğaüstü varlığın üzerinde kontrolü olan, şehrin önceki şeytani koruyucusu, eski çırağı ve dostu Marcel'e götürür. Klaus'un kardeşi Elijah ise Klaus'a yardım edip onu geri döndürmeye ikna etmeye karar verir ve onun peşinden gider. Daha sonra ortaya çıkar ki kurt-kız Hayley de aile geçmişiyle ilgili bazı ipuçları aramak için buraya gelmiş ve Sophie adındaki güçlü bir cadının eline düşmüştür. Marcel'in Klaus'u kışkırtmasıyla ve sadık yandaşlarına emir verip mutlak gücüyle hükmetmesiyle tansiyon iyice yükselir. Kız kardeşleri Rebakah, Mystic Falls'ta onlara katılmak için beklerken Klaus ile Elijah, New Orleans'ın bir kez daha Kökenler tarafından yönetilmesi için cadılarla kolay olmayacak bir anlaşma yapmanın peşine düşerler.


2. Lost






ABD   |   2004   |   Dram, Gizem, Macera   |    Daniel Dae Kim, Dominic Monaghan, Elizabeth Mitchell, Emilie de Ravin, Evangeline Lilly, Harold Perrineau, Henry Ian Cusick, Jorge Garcia, Josh Holloway, Ken Leung, Matthew Fox, Michael Emerson, Naveen Andrews, Terry O'Quinn, Yunjin Kim

Korkunç bir uçak kazası... Bir adada mahsur kalan kazazedeler ve adada keşfettikleri gizemler...

Bizleri her yıl adanın yepyeni bilinmezleri ve karakterler arasındaki akıl almaz bağlantılarla şaşkına çeviren, şok edici sahneler ve kafa karıştırıcı sorular denince akla ilk gelen televizyon dizisi olan LOST'a, dünya üzerinde 7'den 70'e tüm televizyon izleyicilerinin beğenisini kazanmaya ve izleyiciye bilimin, mantığın akıl almaz koridorlarını keşfettirmeye devam ediyor.

Dizinin ana konusu olan ada dışında, karakterleriyle de izleyiciyi kendisine bağlayan LOST, sıkı karakterleri, aralarındaki uçurumları ve bol drama yüklü hikayeleriyle her hafta bizleri mest etmeye devam ediyor.

16 yıldır adada tekrar etmekte olan bir telsiz mesajından tutun, insanları öldüren, ormanda sürünerek ilerleyen ve kıvılcım sesleri çıkaran bir Siyah Duman'a, Ötekiler'in hayatına, Dharma Girişim'in birbirinden ilginç deney ve aktivitelerine, adada kurulmuş istasyonlarda 108 dakikada bir dizinin favori rakamlarını girerek elektromanyetik bir akımı durdurmaya, psikolojik deneylere; sırlara ve gizemlere, ihanetlere, aşklara, kaçışlara, insanların geçmişlerindeki kalıcı olaylarla ilgili birtakım izleri adada tekrar yaşamalarına kadar her şey bu dizide... LOST sizi ada çevresinde kurduğu bambaşka bir evrene davet ediyor!


3. The 100






ABD   |   2014   |   Bilimkurgu, Dram   |    Alessandro Juliani, Bob Morley, Christopher Larkin, Devon Bostick, Eliza Taylor-Cotter, Genevieve Buechner, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Lindsey Morgan, Marie Avgeropoulos, Paige Turco, Richard Harmon, Ricky Whittle, Sachin Sahel, Thomas McDonell


Kass Morgan'ın yakında çıkacak olan aynı adlı kitap serisinden uyarlanan bir kıyamet sonrası draması... 97 yıl önce nükleer Armageddon, Dünya'nın büyük bir kısmını yok etmiş, birçok medeniyeti çökertmiştir. Hayatta kalan 12 farklı ulustan, toplam 400 kişi ise dünyayı terk etmiştir. Yıllar içinde uzayda kaldıkları bu yerde 3 nesil yetişmiştir ve insan sayısı 4000′e ulaşmıştır. Bu gruplarda ölüm cezası ve nüfus kontrolü gibi sert uygulamalarla kurulan bir düzen vardır. Şimdi kaynakları tükenme noktasına gelmiştir ve bu 12 grup, bir araya gelip tekrar hayatta kalmanın yollarını aramaya başlarlar. Çözüm olarak elbette ki Dünya’ya dönmek akıllarına gelir fakat Dünya'nın halen yaşanabilir olup olmadığını bilmemektedirler. Bunu test etmek için de 100 adet mahkum genç insanı Dünya'ya gönderirler. Kimi uzayla bağını koparmak isteyen, kimi hükümetinin verdiği görevi yerine getirmek isteyen bu gençler arasında daha gelir gelmez gruplaşmalar, lider olma çabaları, sürtüşmeler başlar. Fakat onların aralarındaki bu farklılıkları aşmaları; bir yığın bilinmezlik ve tehlikeyle dolu olan yeryüzünde hayatta kalmaları için iş birliği yapmaları gerekmektedir.


4. Prison Break




ABD   |   2005   |   Aksiyon, Dram, Suç   |    Amaury Nolasco, Dominic Purcell, Wentworth Miller


Abisi cinayetten haksız yere suçlu bulununca bir yapı mühendisi, kardeşini kötü bir namı olan Fox River Eyalet Hapishanesi'nden kaçırmaya karar verir.



5. The Witcher




ABD, Polonya   |   2019   |   Aksiyon, Dram, Macera   |    Freya Allan, Millie Brady, MyAnna Buring

Witcher Saga roman serisi sayısız dile çevrilen, hakkında film, dizi, oyun ve grafik roman yapılan The Witcher, Netflix ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Video oyunu tüm dünyada 33 milyonun üzerinde satarak çok büyük bir başarı yakalayan The Witcher, genç yaşta doğaüstü yetenekleriyle canavarlarla savaşan cadıları anlatmakta.



   |      |